Ihr Feriendomizil in Bütgenbach am See


Bütgenbach, het sympathiek dorp aan het meer met zijn vriendelijke en meertalige inwoners, biedt u het hele jaar door een actieve vakantiebelevenis.

Het dorp ligt op 600 meter hoogte aan de rand van het natuurpark Hoge Venen-Eifel inmidden een licht gloeiend landschap dat tot wandelen uitnodigt.-

In de zomer verandert het 120 ha grote stuwmeer in een centrum voor watersport.  Aan zijn oevers heet het sport- en vrijetijdscomplex Worriken u welkom op zijn bewaakte strand met zijn talrijke spelen. Een duik nemen kan U ook in het hiernaast gelegen overdekt zwembad.

Fietsers leven zich uit op het goed uitgebouwde Ravel-wegennet en kunnen met de hele familie vele kilometers goed berijdbare toenmalige spoorwegen volgen. Fervente moutainbikers halen hun hart op op de talloze tracks door velden en bossen en testen hun materiaal en conditie.

In de drielandenhoek waarin Bütgenbach zich bevindt, zijn excursiebestemmingen nooit ver weg: de Hoge Venen, Eupen, Malmedy, Sankt-Vith, Aken, Monschau of het Groothertogdom Luxemburg liggen in de onmiddellijke buurt.

Bezoek ons ook in de winter.  Als de weergoden ons goed gezin zijn, ontdekt u een echt wintersportparadijs.  U kan quasi met de langlauflatten onder uw voeten het huis uit. De lokale skiclubs zorgen voor verzorgde pistes.  Vergeet uw slee ook niet want heuvels zijn er genoeg. Daarvan profiteren zelf de alpinskiërs.